KAPELexpo-voor kunst en zo, Renkum

Sinds februari jl beheren Betty van Gelder en ik de Kapel van het voormalige klooster Santa Maria aan de Utrechtseweg 131 in Renkum.

Het klooster, eigenlijk zusterhuis, waar de zusters Franciscanessen verbleven als zij niet werkten (vooral in het onderwijs), en de Kapel staan te koop. Tot de verkoop hebben wij de Kapel tegen vergoeding in bruikleen van het SLAK Atelierbeheer om er exposities in te organiseren.

Wij hebben hier een plek gecreëerd, KAPELexpo, waar kunstenaars tegen een aantrekkelijk tarief hun werk kunnen exposeren en verkopen en waar bezoekers ontspannen kennis kunnen maken met een gevarieerd aanbod aan werk. Feike Klomp schreef een aardig artikeltje in het regionale blad "Hoog en Laag" https://hoogenlaag.nl/lokaal/kunst-kapel-voormalig-klooster-565743. Als je meer informatie wil schrijf dan een berichtje in het "comment" venster op deze pagina. Wij hebben ook een Facebookpagina: www.facebook.com/kapelexpo/ .

Het Platform BKW (BeroepsKunstenaars Wageningen) www.beroepskunstenaars.nl, waar wij beiden lid van zijn, heeft ons bij de aanzet enorm geholpen. Hierdoor hebben wij voor de leden twee groepstentoonstellingen kunnen organiseren.

In juli en augustus zijn wij gesloten, maar van 7 september t/m 15 december hebben wij elke drie weken een andere exposant. Er zal fotografie, keramiek, ruimtelijk werk te zien zijn, alsook schilderijen en werk met gemengde technieken. KAPELexpo is open op zaterdag en zondag, van 12.00u tot 17.00u. Er is ruime, gratis parkeergelegenheid.

Via onze nieuwsbrief kan je op de hoogte blijven van wat er gaande is in KAPELexpo. Je kan je opgeven door een berichtje achter te laten in het "comment" venster op deze pagina. Emailadressen worden niet gedeeld.

Graag tot ziens in KAPELexpo!


Comments (0)


Add a Comment

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: