kris-kras dorp

kris-kras dorp - een dorp waar iedereen zich thuis kan voelen

compilatie of pictures

Ik was acht weken lang artist-in-residence bij het Kinderatelier in Renkum waar ik de bouw van het dorp begeleidde, een concept dat ik in 2017 ontwikkelde om bewoners nader tot elkaar te brengen.

De kinderen van het Kinderatelier hebben een dorp gebouwd waar iedereen zich thuis kan voelen. Eerst tekenden we onze droomhuizen, daarna maakten huisjes van klei. De huisjes werden gebakken in de steenfabriek Zilverschoon aan de overkant van de Rijn. Directeur Derck Zilverschoon doneerde de klei en gaf de kinderen een rondleiding door zijn fabriek.

Over sommige huisjes staan de (ongebakken) overblijfselen van huizen. Zij staan als symbool van verloren dromen en herinneringen, en van de huizen die “nieuwe” Renkummers hebben moeten achterlaten. Deze ongebakken huisjes verweren tot zachte klei waarin zij, in hun nieuwe, gebakken en dus permanente huizen, kunnen wortelen.

Op woensdag 2 oktober werd het kris-kras dorp onder belangstelling van de kinderen, ouders, vrienden én de pers feestelijk geopend. https://renkum.nieuws.nl/veluwezoom-in-beeld/52060/kinderen-maken-het-kris-kras-dorp-waar-iedereen-zich-thuis-voelt/


Comments (0)


Add a Comment

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: