"i'm so tired ..."

 

keramisch hoofd in doos met borsten

Eind jaren negentig maakte ik in Amerika, dat ontzettend preuts was, een serie werken met het thema borsten. Een nederlandse kennis, wiens vader bij de marine was, vertelde dat een gevleugelde uitdrukking aan boord was: "(aanspreektitel van de vader) ik ben zo moe, dat ik mijn hoofd in een doos vol met borsten zou kunnen leggen..."
Een aantal jaar later, de kennis was alweer terug naar Nederland, heb ik dit werkje gemaakt (2003).
Onlangs ontmoetten wij elkaar weer; ik heb het hem gegeven. Hij was ontzettend verrast dat ik het had onthouden en er erg blij mee, vooral omdat zijn vader een aantal jaren geleden overleden is.
 
In the late 90's, living in the USA, I made a series of works about breasts, as a kind of rebellion against the American prudishness. A Dutch friend, whose father was in the navy, shared a popular expression on his father's ship: "Sir, I'm so tired, I could put my head in a box full with breasts..."
A few years later, he had already returned to the Netherlands, I made this small piece (2003).
Recently we met again when I gave him the work. He was surprised I had remembered the expression and very happy to receive it as his father had passed away a few years ago.

Comments (0)


Add a Comment

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: